Fimo korytnačka/ fimo turtle ( DIY tutorial)

Dnes by som Vám chcela predstaviť super návod od mojej dobre známej Katky (vid. www.sashe.sk/Dr.Katka) kde sa naučíme ako si spraviť korytnačky z polymérovej hmoty. Foto sú zapožičané od nej aj s jej súhlasom na zverejnenie :)




Čo budeme potrebovať:
- polymérovú hmotu zelenú, hnedú, čiernu a bielu (ideálna fimo)
- pečiaci papier alebo podložku
- dávku určitej trpezlivosti :)

Ako prvé si nachystáme hmoty, ktoré rozdelíme podľa obrázka.

























Následne sa pustíme do výroby panciera korytnačky. Z väčšej guľky hnedej hmoty čo máme pripravenú si urobíme polguľu (pancier). Z menšej hnedej guľôčky oberáme kúsky, z ktorých si spravíme malé guľôčky. Tie sploštíme a naukladáme hore na pancier.
Pancier by vo výsledku mal vyzerať takto:
Ďalej zo zelenej hmoty si vyrobíme končatiny, chvostík a hlavu.
Hlavu doplníme o oči, ktoré si vyrobíme z biele a čiernej hmoty. Aby nebola korytnačka taká "bez duše" pridáme dierky ako noštek a úsmev pomocou špáradla, prípadne inej tenkej paličky. Keď už to takto pekne máme hotové, vznikne nám takáto rozkošná a veselá korytnačka.


Veľkosť a využitie je na vás. Či ju ešte pripevníte na niečo alebo to budú náušničky, náhrdelník je len a len na Vás :) Nakoniec už len s ňou šup do trúby vypiecť podľa pokynov na každej polymérovej hmote. Konkrétne tieto 4 korytnačky sa dajú zakúpiť už tu www.sashe.sk/Dr.Katka/detail/korytnacka-na-pribore ako príbor od  šikovnej Katky :)


Zdroj: Katarína Drahovská :) FB- Katka Katuška

Menovky: ,