Gumičkový ošiaľ zvaný Loom Bands!




O čo sa vlastne jedná?
Najnovší ošiaľ na predajnom trhu čo sa týka trochu aj „handmade“ výroby sú takzvané gumičkové náramky. Veľmi známe hlavne u mladších generácii, čiže u Vašich ratolestiach. Ako je však už zvykom pomaličky sa to presúva aj na dospelých.
Vo svete je to už tento "ošiaľ" dávnejšie známa vec. Takéto náramky nosia aj celebrity ako princ William a Kate, David Beckham a dokonca aj pápež František.

Kto vlastne za týmto všetkým je?
Za náramkami stojí otec 2-och dcér, ktorý na tejto jednoduchej hračke zarobil už 2,5 miliardy! Ich otec je 45 ročný inžinier Cheong Choon Ng z Malajzie, dnes žijúci v Spojených štátoch. Pred cca 3-mi rokmi pozoroval svoje dcéry Terezu (16) a Michelle (13), ako si vyrábajú náramky z gumičiek. Chcel sa pridať, ale jeho nešikovné prsty to nezvládli. Preto si robil z kusu dreve malý "hák", aby dcérkam stačil. Inšpirovaný týmto provizórnym pomocníkom vyvinul jeho plastovú verziu a nechal si ju patentovať. Za rodinné úspory si ju nechal lacno vyrobiť v Číne.

Začalo však platiť čím bláznivejší vzor náramku, tým lepší. Dokonca boli vyrobené aj šaty z gumičiek, ktoré vyrobila 42 ročná Helen spolu z priateľkou Kathryn Burnand zo Smith Prestatyn (North Wales). Strávili nad nimi 45 hodín a predali sa na ebay za neuveriteľných £170,000. Boli vyrobené z 20 000 gumičiek.


Niektorý sa dokonca inšpirovali a vyrobili ďalšie kúsky. Napríklad taká Dani Hubbard spravila gumičkové šaty s cieľom predaja a získania peňazí na svoju vysnívanú svadbu snov. Spolu s rodinou ich robila 39 hodín a použila 60 000 gumičiek.



Návodov na internete nájdete neúrekom a inšpirácie tak isto. Na záver už len pridávam pár fotiek ktoré ma zaujali. Zároveň dokazujú to, že toto gumičkové šialenstvo má naozaj kúsok handmade v sebe. Ľudí napadne s nimi spraviť aj niečo čo by len tak niekoho nenapadlo a ani by sa do toho nepúšťal. Ako sa hovorí „kreativite sa medze nekladú J“ No čo trúfli by ste si niečo takéto vyrobiť okrem bežných gumičkových náramkov?




zdroj:
http://www.frugalfun4boys.com
http://www.blesk.cz
http://www.mirror.co.uk
http://www.pinterest.com
http://www.loomlove.com




Menovky: